L’alumna de 2n de Batxillerat de l’Escola Sant Gervasi, Sara Mortreux, ha vist com el diari vallesà Contrapunt, cooperativa de Grup Cultura03, li ha publicat una sèrie d’extractes del seu treball de recerca sobre la història de Mollet titulat Memoràndum. Contrapunt ha publicat durant els mesos d’estiu (juliol i agost) una sèrie d’enigmes sobre personatges i elements emblemàtics de la història de Mollet en la seva transformació de poble rural a ciutat industrial. En cada edició s’ha publicat una incògnita, la resolució de la qual es revelava la setmana següent i donava peu a un nou enigma. El diari ha afegit una nova secció aquest estiu titulada Contrapunt Estiu en la qual s’hi inclouen aquests enigmes.

 

Els lectors han pogut participar en la resolució dels enigmes donant les respostes a través del Twitter amb l’etiqueta #enigmescontrapunt. Al setembre, entre tots els participants, se sortejarà una estada al Balneari Blancafort de la Garriga.

 

Alguns dels enigmes que s’han publicat

SOTA L’OMBRA DEL ROURE MIL·LENARI
CENT-DEU ANYS D’HISTÒRIA