La directora general de Suara, Serrat Camps, va participar al curs d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo que s’ha fet a Santander en col·laboració amb Corporación Mondragón.

Camps va repassar la trajectòria de Suara des dels seus inicis, partint dels contactes entre les tres cooperatives que l’any 2008 es van acabar fusionant per construir el projecte comú. Alhora va comentar els punts clau de tot el procés que havien de permetre l’èxit de l’aposta. L’evolució de les xifres des de la fusió avalen que el camí ha sigut satisfactori.

Al curs d’estiu hi van participar experts de tot el món per compartir la situació actual d’aquesta forma de generar treball i riquesa. El director general de Treball Autònom i de l’Economia Social del Govern central, Miguel Angel García Martín, va remarcar que “les cooperatives mantenen treball de manera estable, posant el focus en la persona”. Va fer constar, a més, que és un treball de qualitat: “El 70% dels contractes de les cooperatives són indefinits i estan més oberts a joves i dones”