lavola dirigirá les tasques de certificació LEED-NC per al pavelló de l’Administració del Recinte Històric de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona. El projecte forma part de la rehabilitació que s’està duent a terme al recinte i té una elevada complexitat per les característiques dels edificis que el conformen. D’una banda, es treballarà amb el reforç de l’estructura de l’edifici, preservant al màxim els elements originals. I de l’altra, els interiors s’estan adaptant a un ús polivalent – que acollirà oficines, l’entrada principal al recinte, un espai turístic i diverses sales polivalents- sense que això suposi una merma del patrimoni existent.

La rehabilitació que es duu a terme al recinte té en compte criteris sostenibles, com l’eficiència energètica, la instal·lació de terra radiant i pous de geotèrmia, així com la instal·lació d’aïllaments a les parets, sempre que el patrimoni original ho permeti. Les tasques de direcció de la certificació LEED permetran que lavola inclogui criteris de sostenibilitat en el disseny arquitectònic i en les instal·lacions. Així mateix, també es realitzarà un control d’obra i de seguiment durant el primer any de la fase d’ús de l’edifici, amb l’objectiu de fer un control de paràmetres que puguin contribuir a fer-lo més sostenible.

El repte de treballar amb la certificació d’un conjunt històric tant remarcable i tant important des del punt de vista patrimonial i arquitectònic el converteixen en un projecte d’alta singularitat, que a més, compta amb un panel d’experts que aportaran la seva experiència i opinió durant la realització de les tasques.

lavola ha dirigit també la certificació LEED del Centre de Coordinació 112 del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, situat a Reus, el primer edifici públic de nova creació amb aquesta certificació a l’Estat espanyol i el primer públic i privat a Catalunya; i de la nau industrial Nestlé Dolce Gusto, situada a Girona; així com la certificació de la seu central de lavola, l’Ecoedifici, situat a Manlleu, el primer amb la certificació per a edificis existents a l’Estat espanyol. A l’Ecoedifici, a més, s’hi ha instal·lat darrerament un sistema de monitorització energètica que permet la visualització online dels consums energètics i que serveix per incidir en la seva òptima gestió.