Barcelona, 31 de maig de 2011.- Abacus cooperativa  ha aprovat els resultats econòmics de l’exercici 2011 en l’Assemblea General celebrada ahir al vespre, segons els quals la cooperativa ha assolit una xifra de negoci de 94.580.811 euros. Abacus ha obtingut un cashflow positiu de 4.373.451 euros, una xifra propera als 4,5 milions d’euros de cashflow assolit en l’exercici anterior. Pel que fa al resultat net d’Abacus durant el passat 2011 se situa en els 235.838 euros, mentre els fons propis de la cooperativa representen 16,02 milions d’euros.

L’exercici de 2011 ha suposat un increment de les reserves d’Abacus cooperativa, que  han pujat fins als 8.002.295 euros. L’import global del retorn cooperatiu, és a dir, l’estalvi que obtenen els socis en la seva compra –resultat de la diferència entre el cost del soci i el preu de venda al públic–, ha estat de 6,05 milions d’euros.

Pel que fa a les inversions, Abacus cooperativa ha sumat 1,97 milions d’euros, destinats principalment al nou establiment de Cornellà del Llobregat, a l’obertura d’un “outlet” al carrer Perú de la ciutat de Barcelona, que permet tancar l’any amb 37 establiments a Catalunya, València i Castelló, i a la implantació d’un nou E.R.P. com a software de gestió per a tots els establiments,

Abacus cooperativa ha tancat 2011 amb 727.481 socis i sòcies de consum. La cooperativa compta amb 477 socis de treball, el que suposa, malgrat la crisi, un increment en set nous socis de treball.

Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, ha valorat positivament l’exercici 2011, atès que “tot i ser un any molt difícil, amb una baixada de consum generalitzada, hem tancat amb resultats positius. En aquest exercici han estat claus la contenció de la despesa i el fet de destinar les inversions a activitats que permetin un retorn directe en l’augment de la xifra de negoci, com han estat els nous establiments o la posada en marxa de la nova botiga on-line”. Oliva també ha assenyalat que “l’aposta d’Abacus cooperativa per reforçar els nostres mercats més tradicionals, com són l’educatiu i el familiar, ha servit per obtenir uns resultats positius, més encara en un entorn en què el sector de la distribució especialitzada està patint la contracció en la despesa de famílies i empreses”.

D’altra banda, l’Assemblea General, celebrada ahir dimecres, ha nomenat Narcís Castanyer nou president d’Abacus cooperativa. Castanyer, soci de consum des del 1993, és llicenciat en Matemàtiques per la Universitat de Barcelona i ha estat membre del Patronat de la Fundació Jaume Bofill al llarg de 20 anys. Castanyer també ha estat Cap del Gabinet del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, Gerent de la Fundació CIREM (Centre d’Iniciatives i Recerques Europees de la Mediterrània), Director de la Fundació Pau Casals i Director del Servei de Joventut de la Diputació de Barcelona. Actualment és Gerent de l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI).
Sobre Abacus
Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 720.000 socis de consum i 475 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya amb 37 establiments a Catalunya, València i Castelló. Abacus cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.