L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya ha aprovat el projecte de la Facultat de Comunicació Blanquerna-Universitat Ramon Llull d’un nou Grau en Relacions Internacionals. Es tracta del primer grau en Relacions Internacionals que s’imparteix a les universitats de Barcelona i del conjunt de Catalunya. Fins ara, arreu d’Espanya, aquest grau només es podia cursar a Madrid. La Facultat de Comunicació Blanquerna oferirà aquest nou grau a partir del curs 2012-2013 amb 75 places.

Estudiar Relacions Internacionals a Barcelona té més sentit que mai ja que Barcelona i el seu entorn és el nucli d’una activitat internacional intensa que es tradueix en el fet que és el tercer centre consular del món i el primer ens subestatal que ha aconseguit signar acords amb organismes del sistema de Nacions Unides.

Barcelona acull un gran nombre de representacions internacionals d’alt nivell com ara la Delegació del Parlament i de la Comissió de la Unió Europea i la seu central de la Unió per la Mediterrània. Té també una llarga tradició com a seu d’organitzacions de cooperació al desenvolupament  i de fires internacionals tan importants com ara la designació de Barcelona com a “capital mundial de la telefonia mòbil” (Mobile World Capital), del 2012 al 2018.

Les classes es faran en anglès i els estudiants faran estades a universitats nord-americanes amb les quals la Facultat de Comunicació Blanquerna ha arribat a acords.

Podeu accedir al web de la Facultat a informació sobre aquest Grau en aquest enllaç