Abacus Cooperativa  ha fet un balanç positiu de la diada de Sant Jordi d’aquest any, que va estar marcada per una dinàmica de vendes bona. La jornada, que va tornar a recuperar el patró de funcionament d’un dia laborable, va comptar amb una resposta participativa dels catalans, que va complir amb la tradició de comprar i regalar un llibre.

Les 30 botigues Abacus i les 33 parades que la cooperativa va instal·lar van incrementat la facturació un 50% respecte el Sant Jordi de l’any 2011. També va ser més alta la facturació de tot el període de la campanya, del 16 al 28 d’abril, que va suposar un augment de l’11% respecte el 2011.

L’absència d’un clar best seller, tot i la presència d’alguns títols favorits en la travessa dels més venuts, va portar a una major diversificació de les compres dels lectors, que es van decantar majoritàriament per la narrativa. Seguint la tendència dels darrers Sant Jordi, el llibre en català, amb moltes novetats editorials d’un planter d’autors novells i consolidats, va tornar a tenir un nivell de demanda destacable. Abacus Cooperativa va col·laborar amb el Gremi de Llibreters de Catalunya en l’elaboració de la llista de llibres més venuts de la diada.