El President de la Generalitat, Artur Mas, va inaugurar el dimecres 18 d’abril l’escola bressol municipal L’Ametller de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), gestionada per Suara Cooperativa. En el seu discurs va expressar la “satisfacció i alegria que significa inaugurar una escola bressol nova”, tenint en compte que “la capacitat de resposta és menor que la d’abans”.

Va aprofitar per anunciar que “durant un temps” no es podran fer més escoles bressol de titularitat pública a Catalunya, perquè amb els recursos econòmics disponibles el Govern ha de prioritzar “l’ensenyament estrictament obligatori”. “Haurem d’aprofitar les que ja hi ha públiques i privades; haurem de procurar que totes puguin subsistir”, va afegir Mas, fent una crida a “actuar amb sentit de país, col·lectiu, sabent que alguna reducció haurem de fer”.

L’alcalde de L’Ametlla del Vallès, Andreu González, es va felicitar per la nova escola que permet que “qualsevol criatura que neixi a l’Ametlla tingui garantit l’ensenyament des dels quatre mesos”. Va presentar-la també com “un pas més en la política de gènere” perquè “facilita a moltes mares l’accés al mercat laboral” i com “un reforç de la cohesió entre tots els habitants”. “L’acte d’avui ens empeny cap a un demà millor; ara hem d’adobar el tros i regar aquest Ametller”, va dir González.

Per la seva banda, la regidora d’Ensenyament, Roser Ametller, va elogiar el procés per aconseguir l’equipament al poble, fruit de “l’esforç i la dedicació de moltes persones” durant sis anys. Va assenyalar que “ha valgut la pena, perquè avui els ciutadans prenen possessió d’aquest lloc, que és el seu”.

Abans de destapar la placa inaugural i els discursos, la comitiva política va visitar l’equipament acompanyada per la directora del centre, Mònica Novoa, i la directora general de Suara Cooperativa, Serrat Camps.

L’escola bressol L’Ametller va entrar en funcionament el passat mes de gener. Situada al passatge del Pi de l’Ametlla del Vallès, té capacitat per a 74 infants. Al Vallès Oriental, Suara també gestiona les escoles bressol El Fanalet d’El Figaró i Les Caliues de la Garriga.

Vídeo amb els discursos inaugurals:

Galeria de fotos: