Abacus cooperativa va celebrar el passat divendres 13 d’abril la inauguració del nou establiment de Mataró al cèntric carrer de la Riera número 14. L’acte va ser presidit pel conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i va comptar amb la presència de Xavier López, director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, i Olga Ortiz, regidora de Família, Benestar Social, Salut i Consum de l’Ajuntament de Mataró. A més a més, hi van ser presents el director general d’Abacus cooperativa, Miquel Àngel Oliva, i la vicepresidenta Anna Martínez i Salas.

El nou establiment, que va obrir les seves portes el passat 30 de març, ha suposat una inversió de més de 500.000 euros i ocuparà a un total de 15 persones. Situat a l’eix comercial de la població, el local té una superfície de 906 m² distribuïts en dues plantes. A la primera estaran disponibles els productes de papereria, llibreria de ficció i no-ficció, mentre que a la planta baixa s’exposaran joguines, manualitats, puericultura i llibres infantils, una distribució pensada per oferir a cadascun dels móns -el familiar, l’escolar i el de consum per a particulars- l’entorn més adient i acollidor. A més a més, hi haurà un espai especial dedicat a productes del Futbol Club Barcelona.

La vicepresidenta d’Abacus cooperativa, Anna Martínez i Salas, va voler destacar l’aposta de la cooperativa per la proximitat. “Creiem en el teixit comercial més tradicional. I és per això que volem integrar-nos com un veí més a la xarxa comercial, perquè una forma de fer ciutat és contribuir a dinamitzar els seus espais més tradicionals”, va explicar. Per la seva banda, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va agrair la tasca d’Abacus cooperativa en el foment de la lectura i els anys de dedicació i ferm compromís amb la cultura i el món dels llibres.