El dimarts 27 de març es va celebrar a l’auditori de l’Escola Sant Gervasi l’assemblea constitutiva de la cooperativa d’alumnes Les Oliveres.

Aquesta cooperativa és una iniciativa impulsada per més de dos-cents alumnes de l’Escola Sant Gervasi i és des del moment de la seva constitució la cooperativa d’alumnes més gran de Catalunya.

En l’assemblea el president de la cooperativa, l’Àlex Díaz, va presentar els membres del Consell Rector i les línies bàsiques de les activitats que aquesta cooperativa durà a terme. A continuació els membres de les diferents comissions amb què s’ha organitzat la cooperativa van presentar els projectes que aquestes impulsaran en els propers mesos i que inclouen l’organització d’esdeveniments de caire solidari com el suport a l’escola amiga de Blaram, al nord del Camerun; la col·laboració amb l’associació Àfricat; la contribució amb el Banc d’Aliments de Catalunya i accions per a una escola sostenible, entre d’altres. Finalment, els socis de la cooperativa van aprovar els estatuts.

A través de la creació de la cooperativa Les Oliveres, Escola Sant Gervasi reafirma la seva identificació amb el model cooperatiu i obre camí en noves línies pedagògiques, millorant la presència de l’emprenedoria en els seus plans de formació de manera transversal.

El nom que aquests joves han triat per a la seva iniciativa està carregat de sentit a l’Escola Sant Gervasi, i de ben segur s’inspira en el conjunt d’oliveres centenàries que es troben en una de les zones més belles i emblemàtiques de l’Escola. La seva presència recorda un dia i un altre la figura de qui va fundar i liderar la institució durant gairebé 40 anys, en Manuel Arroyo (Alcaudete 1946-Barcelona 2008). Enamorat de les oliveres i de tot allò que signifiqués plantar i ajudar a créixer, les dugué de la seva terra natal i avui conviuen amb tots aquells que treballen i estudien a l’Escola Sant Gervasi.