L’Ajuntament de Vic va aprovar dilluns per unanimitat de tots els grups municipals (CiU, PxC,  CUP, PSC, ERC, ICV i SI)  una moció presentada per Cooperativa Plana de Vic, per donar suport institucional a les cooperatives durant el 2012.
L’objectiu de la  moció,  presentada en motiu de l’Any Internacional de les Cooperatives, és buscar suports entre institucions publiques i agents socials per promoure el cooperativisme, reconèixer la contribució d’aquestes empreses al desenvolupament social i econòmic i impulsar la formació i el creixement d’aquestes empreses.

El director general de Cooperativa Plana de Vic, Josep Erra, afirma que “l’any internacional del cooperativisme ha de servir per explicar la feina que fa molts anys que estem fent les cooperatives. El model cooperatiu porta intrínsec al seu ADN pautes de management que ara s’estan apuntant com a base pel nou paradigma empresarial. La participació de les persones, la creació d’ocupació estable, o polítiques de responsabilitat social han estat sempre elements diferenciadors d’aquest model”.
Erra ha valorat “molt positivament el suport de la nostra ciutat al model cooperatiu. És bo i estimulant saber que el teu entorn et fa costat”.

La moció, que vol reflectir el valor afegit que suposen les cooperatives envers les persones i el seu entorn, destaca que a Catalunya hi ha més de 4.800 cooperatives que aporten el 4,5% del PIB. També subratlla que durant la crisi, han perdut un 33% menys de llocs de treball que la resta d’empreses del país .
L’Any Internacional de les Cooperatives se celebra durant tot el 2012, amb el lema “Les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”.