El president de la Generalitat, Artur Mas, ha presidit l’acte la primera reunió del Consell que té com a objectiu fomentar la innovació, la cooperació empresarial i les aliances estratègiques per impulsar el creixement econòmic del sector cooperatiu. A banda del president del govern, a l’acte de constitució també hi han participat els consellers d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena; i d’Agricultura, Ramadera, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i el director general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López.

El Consell està integrat per una trentena de representants d’empreses cooperatives amb reconeguda trajectòria en la gestió empresarial. Els seus membres es reuniran en ple com a mínim dos cops a l’any i desenvoluparan les seves tasques en grups de treball específics. Així, dos dels primers que començaran a treballar són un sobre la recerca de noves fonts de finançament, i l’altre, sobre estratègies de foment de la competitivitat en les empreses de l’economia cooperativa.

A banda del director general de Clade, el grup empresarial cooperatiu també està representat pels directors generals de 7 cooperatives del grup que també participen al Consell: Grup Qualitat, Grup Cultura 03, Escola Sant Gervasi, Suara, La Fageda, Plana de Vic i Abacus Cooperativa.

Més informació