Més de dos-cents empresaris i representants d’institucions públiques i privades han assistit aquest dijous al vespre a La Pedrera a la jornada que organitza anualment el Grup empresarial cooperatiu Clade.
El president del Grup, Miquel Àngel Oliva, ha reiterat a l’obertura de la jornada que “Adaptar-nos a l’entorn competitiu sense perdre les nostres senyes d’identitat és un repte permanent de les empreses del Grup i del Grup en si mateix. És un repte permanent traduir els valors en comportaments i reflectir la nostra estratègia en resultats.”
Durant la cloenda de la jornada, el Secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha afirmat que “la reflexió de la jornada calia aplicar-la no només al món empresarial, sinó també al món polític i a la societat en general”. Castellà ha insistit “que fer empresa i fer negoci no és exactament el mateix”.
Per la seva banda, el director general de La Fageda, Josep Maria Corbinos, ha dit durant la intervenció que ha obert la jornada que “el sentit del treball és un treball amb sentit i que no només s’ha de crear valor a les empreses, sinó també donar sentit en com es crea”.
Durant la taula rodona de debat posterior, el catedràtic d”IESE i autor del Manifest per a un management millor, Josep M Rosanas, ha afirmat que “les empreses han de respondre a dues preguntes: quina solució aporten als seus clients i quina solució aporten als seus empleats”. Rosanas va reflexionar sobre els fonaments de la concepció d’un manegement de cara al futur des d’una visió més humanista i racional.
Per la seva banda, el director general de DKV SEGUROS MÉDICOS, Josep Santacreu ha assegurat que “No ens hem de confondre. En aquesta situació actual no hem de patir més, sinó que ens hem d”esforçar més”. Santacreu ha afegit que “si no es crea un entorn de confiança, és difícil generar un entorn competitiu”.
El director general de lavola, Pere Pous, va afirmar que “la RSE no té sentit si no està integrada a la gestió de l’empresa.

VI Jornada Clade “Cadena de valor, cadena de sentit”
Finalment, el director de Clade, Ignacio Gonzalez, va reiterar l’aposta del grup per mantenir en paral·lel la cadena de valor i de sentit focalitzant el pes estratègic de les organitzacions que en formen part en les persones, la sostenibilitat i la innovació, con s’especifica al pla estratègic que Clade va posar en marxa el 2011.

Fotografies de la VI Jornada Clade

VI Jornada Clade “Cadena de valor, cadena de sentit”