lavola ha estat l’adjudicatària del les activitats del programa d’educació i sensibilització ambiental de la Mancomunidad de la Comarca de Pamplona. Es tracta d’un programa que atén uns 2.000 grups escolars i més de 40.000 persones en el marc del Programa de Educación Ambiental Escolar.

El projecte inclou la gestió de les accions d’educació ambiental a les escoles, l’atenció a grups organitzats i l’atenció a les visites als centres d’informació i educació ambiental (CIEA), així doncs, inclou tant alumnes d’educació infantil, primària i secundària com persones d’altres col·lectius. Les activitats consten de visites, tallers-xerrades i jornades diverses a l’entorn de la sostenibilitat i l’àmbit natural.

La Mancomunidad de la Comarca de Pamplona impulsa des de fa més de 25 anys aquest programa, que, amb temàtiques diverses com l’aigua, el consum i la gestió de residus, el transport i la mobilitat sostenible, pretén sensibilitzar i conscienciar sobre la conservació dels recursos naturals de la zona. En aquest sentit, també ofereix activitats relacionades amb el parc fluvial i l’entorn natural de la pròpia comarca.

El parc fluvial de la comarca de Pamplona constitueix un espai amb un gran valor natural i paisatgístic a l’entorn dels rius Arga, Elorz y Sadar. A partir de 1998, es varen integrar els entorns fluvials amb la ciutat, fet que va conformar un parc de més de 17km amb flora i fauna autòctones. La Mancomunidad de la Comarca de Pamplona reuneix una cinquantena de municipis, d’entre els quals hi ha Pamplona.

Amb aquest programa, lavola obté un impuls important en la seva implantació a l’Estat espanyol, reforçant els projectes ja existents, com la gestió d’equipaments que realitza al Huerto del Retiro i el CosmoCaixa a Madrid, així com projectes diversos realitzats al País Basc i a Màlaga.