Abacus cooperativa va entregar el passat 5 de gener a Creu Roja Joventut (CRJ) prop de 13.400 euros en joguines a través de la XIX Campanya de Joguines organitzada por Creu Roja Joventut a Catalunya, una iniciativa adreçada als infants de les famílies amb més dificultats socioeconòmiques. Entre el 23 i el 30 sembre, Abacus va habilitar punts de recollida als seus establiments d’Igualada,Tarragona i del carrer Còrsega de Barcelona, que van comptar amb el suport de 38
voluntaris de Creu Roja Joventut.

Els socis i clients d’Abacus cooperativa van donar 571 joguines valorades en gairebé 6.600 euros, un import econòmic que la cooperativa va doblar fent una aportació similar a la dels seus clients. En total, la iniciativa va permetre recaptar, per part d’Abacus, prop de 13.400 euros, que es van entregar a Creu Roja Joventut.

Enguany, la campanya ha comptat amb el suport de 200 empreses, entitats i comerços. La majoria de col·laboracions s’estableixen en l’àmbit local o comarcal, però algunes organitzacions i empreses donen suport a la campanya a nivell autonòmic, com en el cas d’Abacus. La nit de Reis Creu Roja Joventut va poder repartir joguines a uns 18.000 infants.

XIX campanya de joguines de Creu Roja Joventut

CRJ reparteix joguines als infants de les famílies que es troben per sota de determinats barems socioeconòmics, d’acord amb el criteri dels serveis socials de cada municipi. En la present edició de la campanya, que finalitza la nit de Reis amb el lliurament de les joguines, Creu Roja Joventut espera arribar a prop de 18.000 infants. Aquesta xifra de beneficiaris suposa un increment del 27% respecte l’edició anterior i dobla la de fa tres anys (Reis 2009), un augment que la institució humanitària atribueix a l’actual context de crisi econòmica.

Sobre Abacus
Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 700.000 socis de consum i 466 socis de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya amb 37 establiments a Catalunya, València i Castelló. Abacus participa en projectes empresarials innovadors com a soci de referència,com la plataforma educativa Atria. Abacus cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.