Barcelona s’ha convertit en la primera ciutat del món que dóna suport a les cooperatives com a model de desenvolupament social i econòmic amb una declaració oficial aprovada al Consell Plenari de l’Ajuntament amb els vots de tots els grups municipals. La declaració es produeix a les portes de 2012 l’Any Internacional de les Cooperatives reconegut per les Nacions Unides amb el lema “les cooperatives ajuden a construir un món millor”.

La declaració municipal, promoguda per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, destaca la importància de les cooperatives com a empreses sostenibles, basades en principis i propietat de les persones que en són membres. L’Ajuntament de Barcelona afirma que “en l’actual context econòmic i social, més que mai, són necessàries empreses que reuneixen els principis i els trets característics que demostren diàriament les cooperatives”.

Més informació web Federació Cooperatives de Treball