Els exalumnes de l’Escola Sant Gervasi, l’Olga Trilla, la Irene Gimeno, el Xavier Guerrero i l’Aitor Ramírez, han aconseguit el primer Premi Accés Batxillerat 2011 que la setmana passada la Fundació Salas va lliurar a Barcelona en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El treball premiat, Pròtesis mioelèctriques. Entre l’ésser humà i la màquina, ha estat reconegut com el millor treball de recerca de Batxillerat en temes d’accessibilitat i discapacitat de tots els que es presentaven (un total de 60).

L’acte, que es va celebrar a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona, va consistir en l’exposició dels sis treballs finalistes que es va combinar amb l’actuació del pianista amb discapacitat visual, Ignasi Terraza, acompanyat de la reconeguda cantant Susana Sheyman.

La Fundació Salas és una entitat privada orientada a desenvolupar accions que contribueixin a l’accessibilitat dels habitatges i el seu entorn per a totes les persones, independentment de les seves característiques físiques, psicològiques o mentals.

Aquest treball de recerca és un dels més reconeguts de la història de l’Escola ja que, fins al moment, ha estat premiat en tres ocasions.