Per quart any consecutiu, Abacus cooperativa torna a col·laborar amb el Tió Solidari que Catalunya Ràdio promou per aquestes dates. Com en les últimes edicions, aquesta emissora i la Fundació Banc dels Aliments, de nou amb el suport d’Abacus cooperativa i Bon preu, impulsen una causa solidària amb el doble objectiu de recordar als més petits una tradició nadalenca plenament catalana i de recollir aliments, en aquesta edició destinats als infants més desfavorits.

D’aquesta manera, el Tió Solidari es proposa recollir aliments infantils al llarg del mes de desembre, i distribuir-los entre els nens i nenes més necessitats del país. Les persones que vulguin col·laborar amb aquesta iniciativa, a partir de dissabte 3 de desembre poden adquirir participacions d’1 euro als establiments d’Abacus cooperativa de Catalunya i a qualsevol supermercat Bonpreu i Esclat. Aquestes participacions es transformen després en queviures infantils que es repartiran entre els nens i nenes de les famílies més necessitades de Catalunya.

El Banc dels Aliments és una fundació que des del 1987 lluita contra el malbaratament alimentari com a resposta a la fam. Aquesta organització recull aliments que no són comercialitzables, però sí que són consumibles, de més de 400 empreses, i els reparteix entre entitats benèfiques. Anualment recull uns 130.000 quilos d’aliments.

L’any 2010, aquesta campanya del Tió Solidari va recollir 52 tones d’aliments.