Mollet del Vallès.- Bristol Labs ha adquirit el 5,5% del capital de la biotech catalana PLASMIA BIOTECH, amb una valoració de la companyia de 5.500.000 €. L’entrada de Bristol Labs a l’accionariat  i al consell d’administració es fa en el marc de les rondes de finançament engegades recentment per Plasmia Biotech, dedicada a investigar i explotar noves vies de síntesi biotecnològica més eficient de productes antiretrovirals i antitumorals.

Amb l’entrada de la companyia britànica, el capital de Plasmia queda distribuït de la següent manera: 28% pel president de la companyia, Jordi Martínez Rotllan; un 29% pel CEO, Esteve Guardia; un 26% en mans de la tecnològica IUCT; i un 17% en mans d’inversors (destacant Bristol Labs amb el 5,5%).

L’acord amb Bristol Labs preveu que pugui adquirir en posteriors ampliacions de capital fins un 11% en un període màxim de 1 any, així com un acord de fabricació i comercialització a nivell internacional de fins a 3 dels medicaments genèrics desenvolupats per Plasmia. Aquest acord d’explotació proporcionarà d’uns significatius royalties sobre les ventes a Plasmia.

El president de Plasmia, Jordi Martínez Rotllan, afirma que l’entrada de Bristol Labs “suposa no només una empenta quantitativa en les rondes de finançament, sinó un salt qualitatiu perquè una de les companyies més prestigioses del Regne Unit creu en el nostre projecte, entrant com a soci industrial de referència”.
Amb el tancament d’aquesta subronda de finançament s’ha cobert una quarta part dels objectius de finançament planificats pels propers 2 anys, i s’estima que l’aixecament complert s’assolirà en el 2012.
L’entrada de Bristol Labs a Plasmia es va formalitzar el passat 23 de novembre amb la celebració del consell d’administració, presidit per Jordi Martínez Rotllan i amb la presencia de tots els consellers com els recentment incorporats, Josep Piqué (Vueling), Elena Barraquer (Fundació Barraquer), Carme Hortalà (GVC GAESCO), Josep Mª Calmet (Cos Consular)  i T.Ramachandran (Bristol).

Sobre Plasmia
Plasmia va néixer el 2010, basant-se en una tecnologia desenvolupada per l’empresa tecnològica IUCT (membre de Clade, grup empresarial cooperatiu català) i l’experiència en el sector farmacèutic internacional del president Jordi Martínez Rotllan i del CEO Esteve Guardia. És una companyia dedicada a investigar i explotar noves formes de síntesis biotecnològiques més eficients de productes antirretrovirals i antitumorals. La  tecnologia de Plasmia tant s’aplica amb resultats a curt termini per l’obtenció de Fàrmacs Genèrics amb costos molt inferiors als actuals, com per un negoci a llarg termini basat en el descobriment de nous fàrmacs d’antirretrovirals i antitumorals.
El fet de disposar d’una tecnologia que abarateix el cost de obtenció d’antirretrovirals també l’hi confereix a Plasmia una dimensió humanitària, pel fet que la implantació d’aquesta tecnologia donarà accés a un molt ampli nucli de població de països endèmics de la SIDA que fins ara no tenien accés a aquests medicaments pels seus alts costos de producció.