La productora audiovisual BATABAT ha traslladat les seves oficines de Badalona (seu central del Grup Cultura 03) fins a Barcelona. Des d’aquest dilluns 17 d’octubre la companyia s’ubica al carrer Pau Claris, 96, 3r 1a, cantonada amb Gran Via de les Corts Catalanes. El canvi de seu respon a la voluntat de la cooperativa de disposar d’un espai a la Ciutat Comtal i unes noves instal·lacions que li permetin assumir amb plenes garanties els reptes de futur. Les àrees de negoci de BATABAT es divideixen en produccions de programes, documentals i corporatius. Ha treballat per cadenes com TVC, TVE, France2, RAI, Al Jazeera, TG4, ETB, Canal Historia i BTV, entre altres.

BATABAT recentment també ha obtingut una menció especial al festival internacional de documentals DocsDF. El festival, que es va fer a la capital, Mèxic DF, del 29 de setembre al 9 d’octubre, va acollir desenes de documentals d’arreu del món que es van projectar en diverses sales de la ciutat. “Tornar a Nadia”, documental de Batabat coproduït amb TVE, TVC i amb el suport de RAI3 i Casa Àsia, va rebre molt bones crítiques i va obtenir del jurat una menció especial en la categoria de millor documental per a televisió. Aquest documental es podrà veure pel Canal 33 el proper 25 de novembre.

El documental recull l’experiència de Nadia, una nena afganesa a qui una bomba va destrossar gran part del seu cos. Quan es va recuperar de les ferides els talibans governaven el país, a la seva família no hi havia homes que poguessin anar a treballar i ella va decidir canviar de nom i vestir-se de noi per sortir al carrer a buscar feina. Va viure amb aquesta doble identitat durant 11 anys. El 2007 va aconseguir fugir a Europa. El documental, dirigit per Grau Serra, retrata el viatge de tornada al seu país com a dona, el canvi de situació i especialment les relacions amb la seva mare, que vol que es quedi al país que la va veure néixer.