L’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona ha presentat a la fira Ecoviure l’exposició itinerant “Actuem amb energia”, una exposició interactiva que tracta sobre els recursos energètics i el canvi climàtic i que ha estat creada i produïda per lavola.

L’exposició es compon d’un conjunt de panells, on s’inclou un audiovisual sobre la història de l’energia, un interactiu sobre l’origen dels recursos que consumim a Catalunya, una calculadora personal d’emissions de CO2, etc. La mostra ofereix informació clara i rigorosa sobre diferents aspectes relacionats amb l’ús eficient, exemples d’arreu del món d’experiències de reducció de consum, l’anàlisi de la factura de la llum, entre d’altres.

També s’inclou un element interactiu sobre el Pacte d’alcaldes i alcaldesses per una energia sostenible, una iniciativa de la Comissió Europea que pretén aconseguir el 20% de reducció de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle abans del 2020. Amb aquest interactiu, es pot conèixer quins municipis de la província de Barcelona s’han adherit al Pacte, quins han presentat el Pla d’acció per a l’energia sostenible, i quin són els seus objectius i mesures de reducció previstes. La fira Ecoviure ha tingut lloc a Manresa els dies 14, 15 i 16 d’octubre