Barcelona. Clade, Grup Empresarial Cooperatiu forma part del Consell Assessor per a Catalunya del Charter per la Diversitat. L’òrgan està format per un grup d’experts i empreses que tindrà com a objectiu investigar i treballar per millorar la gestió de les empreses catalanes en matèries d’igualtat i la no discriminació.

La presentació del Consell Asessor del Charter es va fer ahir en un acte a Barcelona en el qual es va formalitzar també l’adhesió de diverses empreses catalanes a la carta de compromís del Charter. Entre la trentena d’empreses catalanes que s’hi han adherit, s’hi troben diversos membres de Grup Clade com: Abacus, Cooperativa Plana de Vic, Grup Cultura 03, Fundació Catalana de Cooperació, La Fageda, lavola, Escola Sant Gervasi i Suara.

El Consell Assessor està format per un total de vint representants de diversos sectors empresarials, així com agents institucionals, sindicals, econòmics i associatius.

El director de Grup Clade, Ignacio González, afirma que “el Charter és un marc on totes les organitzacions del grup ens trobem extremadament còmodes. Sempre hem estat compromesos amb la diversitat, la igualtat d’oporunitats i la responsabilitat social empresarial. No podríem entendre l’economia social sense paràmetres com aquests”.

Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu format per 11 empreses catalanes i està present a sectors estratègics d’activitat com l’agroalimentació, la cultura, la comunicació, l’educació, l’atenció a les persones, el sectors immobiliari i de construcció, el Medi Ambient i l’alta tecnologia. El 2010 va ocupar 4.060 persones. Constituït a finals de 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La Fundació Catalana de Cooperació