Barcelona, – Garbet Cooperativa d’Inserció ha experimentat un creixement que posa de manifest la fortalesa del model d’empresa cooperatiu i de l’empresa social, que és plenament viable també en un període de dificultats. El creixement de Garbet passa sobretot pel servei de manteniment museogràfic i gestió del magatzem del CosmoCaixa Barcelona, de l’Obra Social La Caixa, i els serveis de neteja d’equipaments municipals de l’Ajuntament de La Garriga (Vallès Oriental) i l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà).

Aquests tres serveis, juntament a l’adjudicació d’altres projectes més petits de neteja de residències i escoles bressols, es tradueixen en la creació d’una seixantena de nous llocs de treball, prop del 70%, amb una plantilla que es situarà a l’entorn dels 150 empleats. Aquest volum de treball es traduirà, al seu torn, en un increment de la facturació del 92% (s’estima que arribarà als 2,5 milions d’euros).

Entre els objectius de Garbet hi ha l’afavoriment de la inserció de col·lectius en situació d’exclusió social com beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció (RMI), dones en situació de violència de gènere o joves en situació d’exclusió social.

Sobre Garbet Cooperativa d’Inserció
Garbet és una cooperativa de treball associat i d’iniciativa social, sense ànim de lucre, amb delegacions a Barcelona (Barcelonès), Figueres (Alt Empordà), Salt (Gironès) i Montagut i Oix (Garrotxa), que aposta per integració sociolaboral de persones en situació o greu risc d’exclusió social. L’empresa promotora de Garbet és Suara Cooperativa, amb presència a 15 comarques catalanes i amb més de 1.600 professionals, que gestiona serveis d’atenció a les persones com escoles bressol, centres residencials d’acció educativa, centres de dia i residències per a gent gran, serveis d’atenció domiciliària, centres d’acollida per a persones sense sostre i persones amb drogodependències, entre d’altres. En total es dóna resposta a les necessitats de més de 16.000 persones. Suara Cooperativa és membre de Clade, el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya.