Mollet, 6 de setembre .- IUCT, l’empresa biotecnològica del Grup Clade amb seu a Mollet del Vallès, va presentar ahir el seu Fons de Capital de Coneixement dotat amb quatre milions d’euros per invertir en projectes d’àmbit europeu de companyies amb un elevat potencial de creixement, amb una base tecnològica innvadora del sector de la química verda i indústria farmacèutica.
Durant l’acte de presentació, el director d’IUCT, Josep Castells, va explicar que el fons és un vehicle d’inversió que preveu realitzar inversions d’entre 50.000 euros i 400.00 euros en dues operacions l’any. L’objectiu, segons Castells, és “traspassar el coneixement i els valors de l’emprenedoria aportant el coneixement acumulat per IUCT. Volem crear un nou model d’emprenedoria basat en la intercooperació i l’aprofitament de les sinergies que es deriven dels recursos i la capacitat científica i tecnològica de la nostra empresa.”
Per la seva banda, el Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, va aplaudir la iniciativa indicant que “no és fàcil trobar inversors en projectes que rondin entre l’1 i els 6 milions d’euros”. El conseller va afegir que esperava que les spin off que es generessin no acabessin venudes a grans empreses, sinó que s’acabessin convertint en grans empreses catalanes.
Per la seva banda, el Director General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, va destacar que projectes com el que lidera IUCT i Escola Sant Gervasi (que disposa del 54% del capital) “conjuguen tres valors indispensables per a l’èxit com són el coneixement, l’emprenedoria i la cooperació”.
El fons inveritrà en projectes d’àmbits com Biotecnologia Industrial, Química Verda, Biomedicina, Indústria Farmacèutica, Cosmètica, Alimentació Funcional, Química Fina, Biocombustibles, Drug Delivery, Drug Discovery i Drug Development, entre uns altres.
L’acte de presentació del fons es repetirà el proper 14 de setembre a Alcalà de Henares, a Madrid, en el marc de la “9th Green Chemistry Conference”.
Sobre IUCT
IUCT va néixer fa 14 anys i té instal·lacions a Mollet del Vallès i a Madrid. El 54% del seu capital és a mans d’Escola Sant Gervasi. Totes dues formen part de Grup Clade, grup empresarial cooperatiu.
El 2010 va facturar 4 milions d’euros. Amb un equip de quaranta  persones, també opera a Brasil i Japó a través de joint ventures amb socis locals.
L’empresa planteja la seva sortida a borsa per l’any vinent amb un 30% del seu capital.

Accediu al document de la presentació