La ciutat de Göteborg va organitzar un workshop internacional va renir deu equips europeus, entre ells el despatx d’arquitectes Espinàs i Tarrassó i que va comptar amb la col·laboració d’experts en urbanisme i avaluació ambiental de lavola.

L’objectiu d’aquest workshop, celebrat aquest mes de juny, ha estat el d’aprofundir en el desenvolupament d’estratègies i conceptes per al disseny urbà sostenible que serveixin d’inspiració per a la definició d’una nova visió estratègica per a l’àrea RiverCity.

Göteborg és la segona ciutat de Suècia i afronta una gran remodelació urbana fruit del trasllat de les instal·lacions portuàries, fet que representa una gran oportunitat per a potenciar el centre i unir les dues riberes del riu Göta älv a l’àrea anomenada Rivercity. És el projecte més important per a la ciutat en el darrers 50 anys i es preveu que es desenvolupi durant els propers 40-70 anys.

El workshop ha despertat un gran interès i expectatives entre els ciutadans i els mitjans de comunicació locals. El tallers s’han organitzat en un format molt obert en el qual ciutadans, polítics i periodistes han pogut accedir lliurement. Després del treball separat per equips s’han presentat les propostes en un auditori amb més de 250 assistents. Aquesta informació treballada es reunirà en una exposició i una publicació que veurà la llum a la pròxima tardor.