Barcelona, 29 de juny de 2011. Clade, Grup Empresarial Cooperatiu format per 11 empreses catalanes i present als sectors d’agroalimentari, cultura, comunicació, educació, atenció a les persones, immobiliari i construcció, medi ambient i l’alta tecnologia, va ocupar 4.060 persones l’any 2010, una xifra que suposa un increment del 7,5% de l’ocupació respecte l’any anterior.

En total el grup va obtenir el 2010 uns ingressos agregats de 297 milions d’euros  i uns resultats d’1,7 milions d’euros. L’EBITDA ha crescut un 12,5% fins arribar als  19,9 milions.

El director general de Clade, Ignacio González, valora positivament els resultats de l’exercici 2010 ja que “malgrat que la xifra de negoci va baixar un 4%, hem aconseguit dues fites molt significatives que donen  valor al nostre model empresarial: uns resultats positius en un entorn de negoci molt complicat, mantenint la creació d’ocupació (279 llocs de treball)  i incrementant el nombre de socis treballadors fins els 1.425 socis de treball ”.

Cal destacar com a una de les fites principals de Clade durant el 2010 l’aprovació d’un pla estratègic per a tres anys que fixa les persones, la innovació, la sostenibilitat, el creixement i el finançament com els eixos prioritaris que marcaran el desenvolupament del grup.

Sobre Clade:
Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La Fundació Catalana de Cooperació.