Barcelona.- Abacus cooperativa ha aprovat, en l’Assemblea General celebrada ahir al vespre, els resultats econòmics de l’exercici 2010, segons els quals la cooperativa va assolir una xifra de negoci de 100.180.000 euros, un 0.59% menys que l’any 2009. Abacus cooperativa ha obtingut un cashflow positiu de 4.547.619 euros, un 20% més que l’exercici anterior, i un resultat net de 481.600 euros. Els fons propis d’Abacus cooperativa creixen un 6% i es situen en 27’08 milions d’euros.

L’import global del retorn cooperatiu (l’estalvi que obtenen els socis en la seva compra, resultat de la diferència entre el cost del soci i el preu de venda al públic), ha estat de 7.1 milions d’euros, la mateixa xifra que l’any 2009.

Les inversions fetes al 2010 per la cooperativa han estat de 4.265.182 €, centrades, d’una banda en l’obertura de tres nous establiments l’any 2010, a les ciutats de Terrassa, Mataró i l’Hospitalet de Llobregat, amb els que la cooperativa arriba als 37 establiments Abacus a Catalunya, València i Castelló; i de l’altra banda en l’acondicionament i trasllat  definitiu a la central logística de Vilanova del Camí que a final de l’exercici ja estava plenament operativa, amb una capacitat de 23.500 m2 i altament automatitzada, i que permetrà a Abacus cooperativa actuar com operador logístic per a tercers en l’àmbit dels bens culturals, educatiu i d’oci.

L’aposta per ampliar la gamma de productes sota la marca Abacus està donant un bon resultat i ha contribuït a la fidelització dels socis i sòcies de consum, que han incrementat les seves adquisicions a la cooperativa en un 7’9% respecte l’any anterior. Els tiquets de compra emesos per Abacus al llarg de 2010 han superat els quatre milions.

Abacus cooperativa ha tancat l’any 2010 amb 696.276 socis i sòcies de consum, el que suposa un increment del 5’6% respecte l’any 2009. La cooperativa compta amb 471 socis de treball, el que suposa que, a pesar de la crisi i la continua destrucció de llocs de treball en tots els sectors, continua sent una creadora neta d’ocupació.

Miquel Àngel Oliva, director general d’Abacus cooperativa, ha valorat positivament l’exercici 2010, ja que “tenint present el marc de forta crisi  en el consum de les famílies, hem consolidat la posició de lideratge en el nostre àmbit d’activitat i hem tancat amb resultats positius“. Oliva assenyala que “la clau per mantenir el resultat positiu ha estat una millora de l’estalvi i mantenir una política de despesa austera,  centrada en les inversions més estratègiques i que permeten un creixement sostingut de la nostra activitat”. Segons Miquel Àngel Oliva, “un dels trets més rellevants del any 2010 ha estat l’ exercici de responsabilitat dels socis i sòcies de treball que ha permès  tancar l’any incrementant l’ocupació, objectiu primordial de qualsevol empresa d’economia social”

Abacus, és membre fundador del Grup Empresarial Cooperatiu Clade, que l’any 2010  ha creat 230 nous llocs de treball, tancant l’any amb 4.130, un 5’8% més que l’any 2009.

 

Arxius associats:

 20110520_abacus_premsa_resultats [ 1,28 mb ]