Santa Pau. La fàbrica de gelats de La Fageda a Badalona ha complert un any havent aconseguit vendre 60.000 terrines i facturar 250.000 euros, xifres que es consideraven idònies en el moment que es va engegar el projecte, amb una inversió de poc més de 300.000 euros. D’altra banda, s’han mantingut els 8 llocs de treball de persones amb discapacitat intel·lectual que provenien de l’antiga fàbrica de gelats Bodn, a banda dels 3 professionals que també formen part de la plantilla. Tots ells han esdevingut socis i, per tant, copropietaris de la cooperativa La Fageda amb seu a Santa Pau.
La previsió per aquest 2011 és arribar als 700.000 euros de facturació, la qual cosa representa gairebé triplicar les xifres de l’anterior campanya. Això serà possible gràcies a l’acord de distribució amb Bonpreu, Caprabo, Condis,  Eroski, Sorli Discau, Spar, Valvi, Novavenda, entre altres. Aquest acord també suposa triplicar els punts de venda a Catalunya, únic mercat on opera La Fageda.
Sota la marca “La Fageda” i la submarca ”Gelat de llet” es produeixen les varietats:iogurt de granja, xocolata amb trossets de xocolata, vainilla amb nous de macadàmia, iogurt amb fruita dels bosc i nata amb maduixes. Tant la llet, com el iogurt i la nata provenen de la granja de la cooperativa a Santa Pau, la qual cosa garanteix, junt amb els altres components, la millor qualitat en les matèries primeres. Aquesta temporada també s’inicia la comercialització a la hostaleria a través de safates de 2,5 litres que es distribueixen a través de la casa Dispuig.
La Fageda va néixer a la Garrotxa el 1982 amb el propòsit d’oferir una feina digna a les persones de la comarca que presenten discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica. L’any 2004 va fundar, juntament amb altres centres d’inserció laboral, l’associació Sinergrup i, el mateix any, Grup Clade, amb empreses catalanes de l’economia social.