Una dotzena  de socis de la secció lletera de la Cooperativa Plana de Vic  van visitar dimarts 26 d’abril de 2011  La Fageda, una  cooperativa catalana d’iniciativa social, creada a Olot el 1982, i que ha esdevingut la segona marca de iogurts més consumits en terres catalanes. Ambdues organitzacions formen part de Clade, un dels Grups Empresarials Cooperatius més importants de Catalunya.

La visita es va fer a la seu de la Fageda,  el mas Els Casals, que es troba a la Fageda d’en Jordà, dins el  Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
Els socis de la CPV, que van estar  acompanyats en la visita  per l’encarregat de la granja Joan Meya, van poder veure amb  tot detall el funcionament de la granja de vaques per a la producció de llet. En l’actualitat a la granja munyen 240 vaques, i tota la llet més una part que compren a la zona es destina a l’elaboració de iogurts i postres.

Els socis de Plana de Vic van veure també les instal·lacions on es fa el compostatge, procés que consisteix en la transformació de manera natural de la matèria orgànica en adob  i que l’empresa també comercialitza i utilitza  en els seus vivers forestals com a fertilitzant de gran qualitat.

Per finalitzar es va visitar també la part de producció de iogurts i postres làctics. Cal  destacar que a La Fageda  fan una mitjana de 150.000 unitats de postres làctics al dia.

L’empresa té empleats 270 persones entre usuaris i professionals. Per completar la visita  els socis de la Cooperativa Plana de Vic van poder degustar els productes de La Fageda.