Suara Cooperativa va rebre, el passat 29 de març i coincidint amb les XXI Jornades Corresponsables, el diploma que la distingeix com a firmant del “Manifest per la Corresponsabilitat: cap a una Responsabilitat Social Compartida”. Mar Mestre, directora de Qualitat i RSE de Suara, va recollir el reconeixement coincidint amb les XXI Jornades Corresponsables celebrades a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

El document l’ha promogut la Fundació Corresponsables i ja l’han subscrit més de 650 empreses, administracions públiques, sindicats, universitats, escoles de negocis i organitzacions del tercer sector així com persones a títol individual.
Suara s’adhereix al manifest amb la voluntat i compromís de divulgar el concepte de corresponsabilitat en el conjunt de la societat i de les organitzacions, i estendre la cultura de la responsabilitat social compartida a tots els nivells de la societat. Aquest canvi de mentalitat és imprescindible per avançar vers un canvi social basat en la construcció d’un món més just, sostenible i solidari, que posi en valor conceptes com la responsabilitat, l’esforç o el benefici compartit.

Més de 350 persones van participar a les jornades en el transcurs de les quals es van lliurar els diplomes. Durant tot un dia, experts de primera línia van reflexionar entorn a la responsabilitat social com a creadora de valor per a les empreses i per a tots els seus grups d’interès.

L’acte el va presidir Xavier López, director general d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, i també va comptar amb la presència de Thomas Dodd, responsable de RSE de la direcció general d’Empresa de la Comissió Europea (CE); Marcos González, president de la Fundació Corresponsables i director general de MediaResponsable, i Fernando Morón, director de la Fundació Corresponsables.

El manifest continua obert a adhesions i es pot consultar a   www.fundacioncorresponsables.org.

Sobre Suara Cooperativa
Suara és la cooperativa més gran de Catalunya en l’àmbit del sector d’atenció a les persones, amb una experiència acumulada pels seus socis fundadors de més de 25 anys. Present a 15 comarques catalanes i amb prop de 1.400 professionals, la cooperativa gestiona actualment més de 109 serveis, entre els quals hi ha escoles bressol, centres residencials d’acció educativa, centres de dia i residències per a gent gran, serveis d’atenció domiciliària, centres d’acollida per a persones sense sostre i persones amb drogodependències, entre d’altres. En total es dóna resposta a les necessitats de prop de 15.000 persones. Suara Cooperativa és membre de Clade, el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya.