La memòria de sostenibilitat de lavola de l’any 2009, en format digital, va ser finalista en la seva categoria a la tercera edició dels Premis Internacionals d’Innovació social promoguts per Justmeans, una xarxa social pionera en la integració de les noves tecnologies de la informació i la sostenibilitat. lavola té integrat a l’organització un Pla de Responsabilitat Social des del 2003, que implica tot un seguit de compromisos en la gestió, la planificació i el dia a dia de l’empresa, i que anualment elabora la memòria de sostenibilitat per donar compte dels resultats econòmics, ambientals i socials. Aquesta memòria és verificada per una empresa externa i segueix l’estandard internacional del Global Reporting Initiative.

lavola té una línia de negoci de Responsabilitat Social Empresarial i ofereix la seva experiència i els professionals d’aquest àmbit a les organitzacions que volen implantar sistemes de gestió econòmica, ambiental i social. Així doncs, lavola ha estat escollida finalista per la seva memòria que trenca amb els formats tradicionals, per fer ús de les noves tecnologies de la informació com a eina de difusió i comunicació de les actuacions de sostenibilitat de l’organització, juntament amb sis organitzacions més entre les que es troben Coca-Cola, SAP, Cisco, ITT Corporation, Heinz i Hormel Foods. La responsable de línea de negoci de Responsabilitat Social de lavola, Judit Vila, va assitir a la cerimònia de lliurament de premis, a Londres.

Els premis d’innovació social van ser creats l’any 2009 en una iniciativa de Justmeans amb l’objectiu de donar reconeixement extern a aquelles organitzacions a nivell internacional que implanten estratègies trencadores i programes que promouen la innovació social i ambiental.

Entre les categories de la tercera edició dels Premis d’Innovació Social, que es va celebrar a Londres el 25 de març, l’àrea de màrqueting i comunicacions premiava les iniciatives que incorporaven les noves tecnologies de la comunicació, com és el cas de la memòria de sostenibilitat de lavola, en format 2.0. lavola realitza la seva memòria de sostenibilitat des de l’any 2003, en què va aplicar un Pla de responsabilitat social per a l’organització, i que li va permetre obrir una línia de negoci de Responsabilitat Social Empresarial per als seus clients.

Les candidatures guanyadores es van anunciar el dia 25 de marc en el marc d’una conferència sobre informes integrats i mesures de sostenibilitat promoguda per Justmeans.