Mollet del Vallès, .- IUCT, l’empresa tecnològica del grup Clade amb centres de I+D a Mollet del Vallès i Madrid, ha iniciat la seva expansió als mercats emergents, tancant una joint venture amb Microbiotics, una companyia brasilera especialitzada en anàlisis químiques ubicada a la ciutat de Campinas, a l’estat de Sao Paulo.

L’objectiu d’IUCT amb l’aliança és incrementar el negoci de la divisió de transmissió del coneixement. Així, a partir del mes de maig la divisió de transmissió de coneixement de l’empresa catalana començarà les seves activitats de forma directa al Brasil.

El procés d’implantació d’aquesta divisió, que està previst que duri tres anys, es farà en tres fases. Inicialment es farà una anàlisi de la resposta del mercat a l’oferta tecnològica plantejada inicialment. En una segona fase, es consolidaran les activitats a l’estat de Sao Paulo i finalment, està prevista una etapa d’ampliació de laboratoris.

L’activitat que IUCT inicia al Brasil té per objectiu incrementar el negoci de la divisió de transmissió del coneixement. Està  previst que a finals de 2011 la facturació al Brasil ja pugui representar entre el 5 i el 10% del total de facturació de la divisió. Al 2012, es preveu arribar al 20% i al 2013, la facturació podria representar un terç d’aquesta divisió.

La joint venture amb Microbiotics requereix una inversió total propera als 1,5M€, tot i que bona part de la inversió es realitzarà durant la tercera fase d’implantació, una vegada l’activitat estigui consolidada. Un cop finalitzat el procés d’implantació, IUCT té previst ampliar l’activitat comercialitzadora de la resta de divisions.

La implantació al Brasil és un pas més del pla d’expansió d’IUCT després de consolidar-se a prop de Tòquio. El pla passa no només per la implantació a mercats tecnològics avançats sinó també pels països de l’anomenat BRIC (Brasil, Rússia, India i Xina). L’establiment a Campinas obeeix al fet que concentra el clúster industrial biotecnològic i farmacèutic més gran del Brasil.

Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa,Cooperativa Plana de VicEscola Sant GervasiGrup QualitatLa FagedaSuara CooperativaTelecsalFundació Blanquerna,Grup Cultura 03lavolaIUCT i La Fundació Catalana de Cooperació. Clade va ocupar el 2009 més de 4000 persones i va assolir uns ingressos agregats de més de 310 milions d’euros.

 

Arxius associats:

Recull premsa IUCT Brasil [ 456,97 kb ]