El foment de la ciència i la tecnologia des d’edats primerenques, que caracteritza la tasca educativa d’Escola Sant Gervasi, es tradueix en un projecte global que inclou diverses actuacions: Col·laboració  amb escoles europees per  determinar els nivells de C02;  la pràctica i difusió de tallers d’intel·ligència artificial,  tallers de robòtica, la pràctica habitual de la recerca científica,  projectes d’investigació de contaminació mediambiental,  la participació activa en les Setmanes de la Ciència, i en projectes de col·laboració amb  centres de recerca com el Centre Mediterrani d’Investigacions Marines i Ambientals, la facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Bellaterra, l’IUCT, la UPC o la Unitat de Recerca del Clima del Parc Científic de Barcelona.
Aquesta tasca es veu reforçada amb fites com l’assolida aquest mes de març per l’alumne de 2n de Batxillerat de l’Escola, l’Oriol Morguí, un dels 20 alumnes catalans seleccionats per  representar a les Universitats Catalanes en la fase estatal de les Olimpíades Internacionals de Física, que se celebraran a Múrcia el proper mes d’abril.