Les cooperatives Abacus i La Fageda, de Grup Clade, són dues de les 5 empreses finalistes al Premi Building Communities 2010  atorgat el passat dia 17 de març a l’Auditori CaixaForum de Barcelona.

Es tracta de la primera edició del Premi creat per les consultores Augere i Integral per reconèixer “aquelles empreses que, amb les seves accions, estan construint comunitat amb totes les persones i grups d’interès amb qui es relacionen” formant una “autèntica Comunitat a la qual les persones desitgen pertànyer i romandre”.

L’acció presentada per d’Abacus es “la participació cooperativa en la construcció d’una comunitat de comunitats”. Van recollir sengles guardons Àngel Mestres, president de l’empresa, i Quim Sicília com a principal responsable de l’acció. Per la seva banda, Cristóbal Colón va rebre el guardó en nom de La Fageda i a títol
personal, per l’acció “un treball amb sentit que integra a la comunitat”.

A banda d’Abacus i La Fageda, també han resultat premiades Danone, Everis i Infojobs, aquesta última com a millor empresa Constructora de Comunitat en el 2010. Són membres del jurat l’exministre Manuel Pimentel, el catedràtic d’economia Ramon Adell, el conseller delegat de Scalextric Sergio Pastor i el Sotsdirector del diari Expansion Martí Saballs, a més a més de Marià Moreno y Francisco Giménez, socis directors de Building Communities i autors del llibre “Construir Comunidad”.