MadridLa Confederació Empresarial Espanyola de l’Economia Social (CEPES) mostra la seva satisfacció després que el Congrés dels Diputats hagi aprova avui la Llei d’Economia Social que situa al sector en el lloc i estatus que requereix per la seva importància dins de l’economia d’Espanya, a més de constituir un fet històric, ja que és la primera llei d’aquestes característiques que s’aprova al món.

Aquesta Llei, la qual ha estat aprovada per unanimitat tant al Congrés com al Senat, forma part del compromís adquirit pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, amb CEPES amb l’objectiu de potenciar el sector i facilitar-ne la participació en la construcció de polítiques públiques.

La nova Llei posa de manifest la contribució de l’Economia Social al manteniment de l’ocupació, la potenciació del desenvolupament local, el foment de la igualtat d’oportunitats, i a la cohesió social, per la seva capacitat d’incloure al mercat laboral col•lectius en risc d’exclusió.

Juan Antonio Pedreño, president de CEPES ha declarat que “se sent molt satisfet amb aquesta Llei, ja que és un important reconeixement institucional, econòmic i social als valors essencials de l’Economia Social”, a més Pedreño ha afegit que “aquesta nova legislació suposa un important impuls a la pluralitat en les formulacions empresarials, en altres formes d’emprendre i de crear riquesa “.

Per finalitzar, el president de CEPES ha afegit que “gràcies a aquesta llei es dóna més visibilitat a un sector socioeconòmic i al model empresarial que representa la Confederació, que aglutina unes 45.000 empreses, amb una facturació del 10% del PIB i suposen el 12% de l’ocupació nacional, uns 2.350.000 de treballadors.

CEPES és la màxima institució representativa de l’Economia Social a Espanya. Aglutina 45.093 empreses, amb una facturació superior al 10% del PIB. A més, integra 29 organitzacions nacionals o autonòmiques i grups empresarials, que representen els interessos de Cooperatives, Societats Laborals, Mutualitats, Empreses d’Inserció, Centres especials d’ocupació, associacions del sector de la discapacitat i Confraries de pescadors.