Plasmia Biotech, la primera spin off d’ IUCT, va ser seleccionada entre les 8 millors empreses que van presentar el seu projecte al “I Fòrum d’Inversió en Química Sostenible” organitzat per IESE a Barcelona, en el marc de la “2ª Edició de Química Sostenible: Empreses innovadores i competitives, celebrat a Barcelona el 17 i 18 de febrer passats.
El pla de negoci exposat per Esteve Guardia, CEO de Plasmia Biotech, va ser seleccionat entre un gran nombre de projectes presentats a l’àrea de Biotecnologia Industrial i Química Sostenible. Plasmia Biotech va presentar una tecnologia per a la producció de fàrmacs antivirals i antitumorals anàlegs nucleosídics. El procés presenta avantatges mediambientals i de temps de producció que poden ser d’interès per: fabricants d’APIS genèrics, així com tant per laboratoris productors de nucleòsids com laboratoris amb anàlegs de nucleosídics en desenvolupament clínic.

La millora del procés de producció i l’abaratiment dels costos de producte fan el projecte especialment interessant per al subministrament d’antivírics en àrees endèmiques de SIDA als països subdesenvolupats.