lavola ha obtingut la certificació LEED per al seu Ecoedifici.Un segell de prestigi mundial promogut pel United States Green Building Council (USGBC), inclòs dins el World Green Building Council (WGBC), organització d’abast internacional que aglutina diferents consells nacionals dedicats a promoure la construcció d’edificis sostenibles. L’Ecoedifici forma part de la categoria LEED-EB (existing buildings), que es lliura als edificis ja existents, i que és el primer que s’atorga a l’estat espanyol. L’Ecoedifici és un projecte arquitectònic de Miquel Sitjà.

L’Ecoedifici de lavola, que és la seu central de l’empresa, situada a Manlleu, ha aconseguit la qualificació d’or – entre la certificació normal, plata, or i platí-, fet que es defineix per la quantitat de punts obtinguts segons uns criteris d’avaluació establerts per l’organisme que atorga la certificació.

El World Green Building Council (WGBC) és una organització d’abast internacional que aglutina diferents consells nacionals dedicats a promoure la construcció d’edificis més sostenibles. En concret, el United States Green Building Council (USGBC), una organització americana sense ànim de lucre fundada l’any 1993 que pertany a la xarxa WGBC, és un dels consells pioners i que té major presència internacional.

lavola, capdavantera en sostenibilitat

L’Ecoedifici és la millor carta de presentació de lavola i dels seus serveis per a la sostenibilitat, ja que s’hi han aplicat els coneixements tècnics i de responsabilitat social empresarial. L’esforç de lavola per a la consecució dels compromisos a què respon l’Ecoedifici s’emmarca dins la política de l’empresa d’implantar els projectes de manera interna, veure’n l’èxit, i oferir-los posteriorment als seus clients amb l’experiència del projecte previ.

Amb l’Ecoedifici, que va entrar en funcionament l’any 2005, lavola va posar en pràctica els seus coneixements de construcció i edificació sostenible, fet que ha permès oferir aquest servei als seus
clients. Per exemple, el Centre 112 de Reus, Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència (CAGTU), ha obtingut la certificació LEED aquest mes de desembre, essent el primer edifici públic de nova creació de l’estat espanyol en rebre aquesta certificació, i el primer públic i privat de nova creació de Catalunya. La certificació d’edificis sostenibles amb segells tipus LEED està en fase d’expansió i s’ha desenvolupat en els últims anys. Actualment, a l’estat espanyol hi ha 10 edificis més amb la categoria LEED, i 3 a Catalunya.

El segell amb més reconeixement mundial
El LEED és un sistema de certificació d’edificis que s’ha desenvolupat als EUA i que paulatinament s’ha implantat en altres països, tant d’Europa com d’arreu del món i que valora diferents aspectes relacionats
amb la implantació de l’edifici a la parcel·la, l’eficiència en l’ús de l’aigua i l’energia, la selecció dels materials constructius i la gestió dels residus, la qualitat de l’aire interior o la incorporació de criteris
d’innovació. L’objectiu final és aconseguir que els edificis incorporin instal·lacions més eficients, que minimitzin els impactes sobre els ecosistemes existents, que utilitzin racionalment els recursos.

Altres reconeixements de l’Ecoedifici
• Premi a la sostenibilitat 2004 (Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona)
• Premi UPONOR 2007
• Premi Solar 07
• Premi Greenbuilding 08