Barcelona 23 de febrer, El Grup Empresarial Cooperatiu Clade, ha presentat aquest dimarts el pla estratègic 2011-2013 als socis de treball i treballadors de les seves organitzacions en el marc d’un acte intern que ha tingut lloc a l’auditori de l’Escola Sant Gervasi de Mollet.

El president del grup, Miquel Àngel Oliva, ha repassat les fites assolides durant els últims 6 anys i ha demanat compromís a totes i cadascuna de les persones treballadores del grup per poder tirar endavant els objectius del pla amb l’aportació del seu talent “perquè no ens podem adormir si volem continuar sent un referent en el model de fer empresa basat en les persones”.

Per la seva banda, el nou director general del grup, Ignacio González, ha explicat les grans línies del pla, centrat en les persones, la innovació i la sostenibilitat, i ha concretat la previsió de creixement de Clade amb la incorporació de dues noves organitzacions cada any fins al 2013, així com l’estudi i desenvolupament de noves iniciatives empresarials des del grup. González ha explicat que entre els objectius estratègics també hi ha la captació de recursos de finançament per donar suport al creixement de les organitzacions que en formen part i el desenvolupament de nous projectes.

Durant l’acte s’han projectat vídeos amb intervencions de diferents persones del món econòmic, empresarial i social donant la seva visió sobre la trajectòria de Clade, que l’han destacat com a referent empresarial per la seva manera de fer empresa.

El vídeo de l’expresident de Corporación Mondragón i exdirector general d’Eroski, Antonio Cancelo, ha tancat l’acte animant els assistents a creure que “el futur és vostre. I heu treballar per fer-lo possible”.

Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Telecsal, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La Fundació Catalana de Cooperació. Clade va ocupar el 2009 més de 4000 persones i va assolir uns ingressos agregats de més de 310 milions d’euros.