SÀPIENS celebra el seu número 100 envoltada de personalitats:

La revista de divulgació històrica SÀPIENS, la tercera més llegida a Catalunya, va celebrar el passat 10 de febrer l’edició del número 100 de la publicació en un atapeït restaurant El Velódromo. A la cita no hi van faltar un gran nombre personalitats de la vida política i cultural del país no es van voler perdre l’ocasió d’acompanyar l’equip de periodistes i historiadors que dia a dia fan possible la revista.

“Quan ara fa vuit anys va sortir el primer número poques persones creien que una revista de divulgació històrica en català arribaria al número 100. I no només ha arribat sinó que ho fa com a líder de vendes”, va dir la directora de la revista, Clàudia Pujol, la primera a parlar, entre forts aplaudiments. Tot seguit, Pujol va cedir la paraula al director del Museu d’Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, qui va destacar el fet que SÀPIENS hagi normalitzat la venda de revistes en català al quiosc. En la mateixa línia es va pronunciar Xavier Solà, Secretari General de Cultura de la Generalitat, que va expressar el seu suport no només a SÀPIENS, sinó a totes les publicacions en llengua catalana.

Amb tot, el moment àlgid de la vetllada va ser la presència a l’escenari dels dos expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, amfitrions de la festa. Pujol va assegurar que, de no haver estudiat medicina, hauria fet la carrera d’història, va enumerar els historiadors que l’han inspirat al llarg de la seva vida i encara va tenir temps d’aportar el seu granet de sorra als futurs números de la revista. “Algun dia heu de tractar la batalla de Talamanca. Oi que no n’heu fet res encara d’això?”, va dir mirant a l’equip de la redacció.

Un recital del cantautor Roger Mas va acabar d’amanir la festa. Al seu voltant, molts subscriptors i moltes cares conegudes, entre ells els candidats a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias i Jordi Portabella, els diputats Joan Laporta i Anna Simó, el president i el director del diari ARA, Oriol Soler i Carles Capdevila, el periodista Toni Soler i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals. Tots ells van brindar amb una Cervesa Moritz, patrocinadors de la festa, perquè SÀPIENS arribi a cent números més!

Exposició fotogràfica per celebrar els 10 anys de la revista ‘CUINA’

Fins al dimecres 23 de febrer es pot visitar al Fòrum Gastronòmic de Girona l’exposició ’10 anys, 111 retrats’, amb motiu de la celebració del desè aniversari de la revista CUINA.  El primer número d’aquesta publicació de referència de la gastronomia a Catalunya veia la llum al març de 2001, i per commemorar-ho, la revista ha instal·lat una exposició al Hall de l’Auditori Palau de Fires de Girona durant la celebració del Fòrum Gastronòmic d’aquesta ciutat (Passeig de la Devesa, 35).

La mostra és un recorregut pels 111 retrats que el fotògraf Enrique Marco ha fet als xefs i gastrònoms que CUINA ha entrevistat a la secció ‘Genis del foc’ durant la primera dècada de la revista.