Santa Pau. La previsió de tancament pel 2010 presenta un augment de la facturació del 10% respecte l’exercici anterior, fins a 10,7 milions d’euros, a falta de l’auditoria dels comptes i de la seva aprovació per l’assemblea general de socis de La Fageda, SCCL.

La secció de iogurts i postres, que representa un 85% de la facturació ha crescut un 6,4%. La resta de la facturació es deu principalment a jardineria (+6%) i al taller d’objectes de regal (+54%). La puja més important, però, ve donada per la nova secció de gelats a la fàbrica de Badalona, que ha aconseguit vendre els 30.000 kg de gelats previstos.

La xifra d’inversions el 2010 va ser de 816.000 euros, dels quals prop de 60.000 en medi ambient. En el mateix període, La Fageda ha superat els 40.000 visitants a les seves instal·lacions de Santa Pau (la Garrotxa), 5.000 més que l’any anterior.

Durant el 2010 s’han creat 8 nous llocs de treball a La Fageda. Cal esmentar que paral·lelament La Fageda ha trobat feina a 17 persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental en empreses de la Garrotxa, gràcies al Servei d’Integració a la Comunitat impulsat conjuntament amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. Des del 2008, La Fageda ha creat un total de 50 llocs de treball a les seves instal·lacions i ha inserit 24 persones en empreses de l’entorn. D’aquests 74 nous llocs de treball, 55 corresponen a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental.

Actualment La Fageda dóna feina o ocupació a 278 persones, 162 de les quals pateixen discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica. D’altra banda la cooperativa gestiona serveis d’habitatge per a 58 dels seus treballadors.

La Fageda és cofundadora i forma part de Clade Grup Empresarial Cooperatiu i de l’associació de Centres Especials de Treball Sinergrup.