Barcelona, 31 de gener de 2011. – Clade, el grup empresarial cooperatiu català, ha nomenat Ignacio González Uribesalgo com a nou director general, després que fa tres setmanes Xavier López, que ocupava la direcció del grup des de la seva constitució, deixés el càrrec vacant amb la seva incorporació a la direcció general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat.

González, llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per la Mondragón Unibertsitatea i la UAB, ha estat des del juny de 2008 director d’operacions de Suara, una responsabilitat que assumeix a partir d’ara Laura Peracaula que fins ara era directora financera de l’organització.

Ignacio González va ocupar la direcció general de CTF des del 2007, des d’on va ser un dels líders del procés de fusió de les cooperatives CTF, EAS i Escaler per a la creació de Suara, la cooperativa més gran de Catalunya en el sector d’atenció a les persones.

Anteriorment, també havia exercit de director d’operacions al grup SAR residencial y asistencial i al grup Agrovic alimentación.

El 1992 va formar part del COOB’92 com a director de logística del recorregut de la torxa olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. També ha ocupat posicions de director financer de diverses empreses.

Ignacio González ha assegurat que “assumeix el repte amb il·lusió i amb una gran responsabilitat. El pla estratègic de Clade pels propers tres anys és molt ambiciós i ens queda molta feina per fer per a poder-lo desplegar i demostrar que l’aposta del
grup per les persones, la innovació i la sostenibilitat tenen futur”.

Per la seva banda, el president del grup, Miquel Àngel Oliva, considera que “el perfil professional de l’Ignacio, així com el fet que provingui d’una de les
organitzacions del grup permetrà una transició molt ràpida per treballar de seguida en l’execució dels objectius estratègics”.

Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Telecsal, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La  Fundació Catalana de Cooperació. Clade va ocupar el 2009 més de 4000 persones i va assolir uns ingressos agregats de més de 310 milions d’euros.

 

Arxius associats:

20110131_notapremsa [ 57,39 kb ]
20110201_recullpremsa [ 871,56 kb ]