Suara Cooperativa ha impulsat i elaborat el conte infantil Les tres bessones visiten l’escola bressol, que es presenta aquesta setmana. El llibre explica la visita de les tres populars germanes a una escola bressol gestionada per la cooperativa i aprofita aquest argument per difondre el model educatiu i de gestió que regeix aquests centres a l’entorn de la petita infància així com els valors que s’hi transmeten.

Al conte, l’Anna, l’Helena i la Teresa acompanyen la família de la seva amiga Carla a passar el dia a l’escola bressol del seu germà petit, l’Eduard, on coneixen molts altres infants, educadors i educadores i on també es deixa caure la Bruixa Avorrida. Allà descobreixen els diferents espais del centre, les moltes activitats que s’hi duen a terme i els valors que les persones educadores transmeten als infants en totes les seves accions.

Es tracta de valors com la importància d’una alimentació variada i equilibrada, la higiene, el respecte pel medi ambient o el saber compartir.

Sense centrar-se en una escola bressol concreta, al conte es recullen les activitats habituals al conjunt de centres de la cooperativa. Entre d’altres explica que els infants visiten espais quotidians de l’entorn, com el mercat o la biblioteca, que compten amb la col·laboració d’avis i àvies que els expliquen contes, i que experimenten amb jocs d’ombres, disfresses, l’hort del pati o elaboren instruments musicals i joguines amb materials reciclats. Igualment, es mostra la importància de la participació de les famílies i es complementa el conte amb una pissarra on la Bruixa Avorrida explica el model de gestió de les escoles bressol Suara.

Suara assumeix aquesta acció com una pràctica de Responsabilitat Social de la cooperativa, que reinverteix una part de l’excedent cooperatiu en el foment d’accions divulgatives, educatives i de sensibilització social, amb el suport de Cromosoma i Abacus.

El llibre l’ha elaborat Cromosoma, la productora i editorial propietària de Les Tres Bessones, els personatges de ficció infantil creats per la il·lustradora Roser Capdevila, a partir de la direcció de Suara. La cooperativa i Cromosoma tenen previst seguir col·laborant per sensibilitzar a l’entorn de la infància en risc.

El conte s’adreça a les famílies amb infants petits, als mateixos infants i als ajuntaments que gestionen escoles bressol municipals, i es presenta coincidint amb la proximitat de les festes de Nadal. Les tres bessones visiten l’escola bressol arribarà a les 22 escoles bressol que gestiona actualment Suara Cooperativa arreu de Catalunya i es distribuirà a les més de 2000 famílies usuàries.