La revista “Descobrir Catalunya” proposa fer un recorregut pel país a l’exposició “El país de les emocions. 150 números de la revista “Descobrir Catalunya”, que es pot visitar des del 17 de desembre de 2010 al 31 de març de 2011 al Palau Robert de Barcelona. L’exposició aplega més de 200 fotografies i textos d’escriptors, en un viatge visual i periodístic que submergirà els visitants, amb mirades diferents, en un territori de paisatges variats i ple de contrastos.

L’acte inaugural va tenir lloc el 16 de desembre, amb la participació del  director de la revista, Joan Morales; el conseller delegat de RBA Llibres i primer director de la revista, Oriol Castanys, la comissària de l’exposició, Cristina Masanés, i el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny.

La revista “Descobrir Catalunya” va sortir al carrer el març del 1997. Era un nou concepte de publicació adreçat a un lector que valorava el turisme de proximitat, el descobriment del propi país i el plaer del viatge. Les fotografies acurades, la col·laboració d’excel·lents escriptors i periodistes i un lector sensible a noves propostes aviat van convertir-la en la revista de viatges de referència. Amb els anys, “Descobrir Catalunya” —avui, la revista líder del segment de geografia i viatges del nostre país i degana de les publicacions de divulgació en llengua catalana— ha recorregut de dalt a baix la rica trama geogràfica nacional, contemplant-ne les zones més oblidades i tornant a visitar les més conegudes amb una mirada nova. I sempre centrant-se en els valors culturals (paisatgístics, arquitectònics, festius, gastronòmics, naturals…) que la caracteritzen.

El país de les emocions proposa resseguir el trajecte de “Descobrir Catalunya” al llarg de 150 números, no com una cronologia estricta sinó a través del seu ideari com a publicació de viatges i turisme de proximitat, vinculada a una idea molt clara de país. Els diferents àmbits de l’exposició aborden els conceptes que articulen la publicació i la seva pràctica periodística. I així, concepte a concepte, es va desgranant la identitat de la revista en els seus inicis i en les seves transformacions al llarg de tretze anys. Tot i que no es tracta d’ una exposició exclusivament fotogràfica, la fotografia hi assumeix el protagonisme central.

L’exposició s’articula en els següents àmbits:

1. Un país fotogènic: així treballen els nostres fotògrafs.
2. Amunt i avall: el país de la mà dels millors escriptors i periodistes.
3. La construcció de la mirada: tots els secrets de la redacció.
4. Un viatge complet: reportatges que han fet escola.
5. …per fer d’aquest país no tan petit una aventura infinita: per conèixer tots els números de la revista.
6. La comunitat catalana més gran de viatgers. Espai dedicat a la nova etapa de la revista: una marca digital com un lloc de trobada de lectors, col·laboradors i redacció.
7. Petjades humanes: la dimensió humana d’una publicació de territori i de proximitat.