Els premis que impulsa l’Escola Sant Gervasi es van lliurar el passat dimarts 30 de novembre.

Els premis,convocats amb la voluntat de donar suport i impulsar projectes empresarials cooperatius de joves emprenedors,  i per a reconèixer i significar trajectòries personals i professionals d’excel·lència d’exalumnes de l’Escola volen ser  un estímul i un reconeixement a la voluntat de transformació, a la cooperació i a la innovació.

Els premis recullen els valors del fundador de l’Escola, en Manuel Arroyo: impulsor de projectes cooperatius i innovadors en àmbits com l’educació, l’empresa o la solidaritat.

En aquesta primera edició els guardons, lliurats pel Director General del grup cooperatiu Clade i d’Abacus Cooperativa, el Sr Miquel Àngel Oliva; el President de la Federació de Cooperatives de Treball, el Sr. Perfecto Alonso; i la Directora  General d’Economia Cooperativa, la Sra. Mireia Franch,  van recaure en l’empresa DÉMODÉ PRODUCCIONS, SCCL, una cooperativa de l’àmbit de l’hosteleria i de la producció cultural i musical, que gestiona dos locals d’oci a Barcelona els quals incorporen una important oferta musical i cultural. Alhora, Démodé Produccions, SCCL també disposa de segell discogràfic propi, editorial, ofereix serveis d’arxivística i documentació, realitza documentals i porta a terme interessants projectes per al Tercer Sector.

El guanyador en la categoria d’exalumnes va recaure  en Xavier Fernández i Marín, exalumne d’Escola Sant Gervasi de la promoció del 1978, doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Pompeu Fabra i investigador de l’ Institut Barcelona d’Estudis Internacionals, ha donat classes a diverses universitats europees, a la Universitat Pompeu Fabra i a ESADE. Ha estat vinculat de forma continuada a tasques de voluntariat, ha participat en els programes Viure i conviure ha estat membre de la Coral Sant Vicenç de Mollet i de la Coral Santiga i  ha participat en projectes de diàlegs interreligiosos i de foment de la pau.

En aquesta primera edició es va reconèixer amb un accèssit  a l’exalumne Jordi Cabana Jiménez, exalumne de la promoció del 1978. Doctor en química, Premi Antoni de Martí i Franquès de Ciències Químiques 2004 per a tesis doctorals, concedit per l’ Institut d’Estudis Catalans, actualment està contractat com a científic titular al Lawrence Berkeley National Laboratory, a Berkeley (EUA).

L’acte de lliurament dels premis va comptar amb la presència de Josep Ma. Ferrer Arpí, impulsor d’empreses cooperatives i educatives, divulgador científic i responsable d’innovació en la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió, que inaugurà l’acte amb la conferència Abecedari per a Innovadors, i amb les autoritats polítiques del municipi de Mollet i de la Direcció General de Cooperativisme, així com dels responsables de les principals cooperatives catalanes.