L’assemblea general extraordinària de Suara Cooperativa ha aprovat per unanimitat l’absorció de la cooperativa Sempra, que a partir de l’1 de gener de 2011 s’integrarà a l’estructura de Suara. Aquesta absorció representa per Suara un increment del nombre de treballadors i de la massa societària, així com la possibilitat de sumar esforços en la defensa d’un model d’atenció a les persones que ambdues cooperatives comparteixen

Després d’un període de converses amb Sempra, les persones sòcies de Suara van donar llum verda a l’absorció el passat dissabte 27 de novembre a l’assemblea celebrada a Girona. Ara la cooperativa desplegarà un pla d’integració per a poder fer un bon procés d’acompanyament a totes les persones provinents de Sempra.

La cooperativa Sempra, nascuda l’any 1997, és una empresa d’economia social dedicada a l’atenció de les persones, que gestiona serveis d’atenció domiciliària (SAD), pisos d’inclusió, espais materno-infantils i serveis de formació i recerca de feina. Actualment Sempra està present a Barcelona i vuit municipis de la seva àrea metropolitana, així com a Terrassa i Vilanova i la Geltrú, i està integrada per un equip professional d’unes noranta persones, de les quals 45 són sòcies.

L’absorció no surt del no res, ja que fa molts anys que Suara i Sempra van començar a estrènyer vincles de coneixença i col·laboració, per una banda en el procés de professionalització del SAD i per l’altra amb la defensa del model cooperatiu.