El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet -acompanyat de diverses autoritats – va realitzar una visita d’obres el passat 12 de novembre al camp fotovoltaic que Abacus cooperativa està instal·lant a la coberta de la seva nau logística a Vilanova del Camí (L’Anoia).

La presentació de la darrera fase de les obres de la coberta va anar a càrrec de l’empresa catalana que està desenvolupant el projecte, SUD Energies Renovables, que ha escollit per al mateix la tecnologia més innovadora i eficient del mercat. Amb 1.521 metres quadrats d’extensió, aquesta instal·lació suposarà la coberta més gran d’Europa de les seves característiques.

El director general d’Abacus cooperativa, Miquel Àngel Oliva -acompanyat del comitè de direcció- va ser l’encarregat de mostrar les infraestructures de la central logística de la cooperativa que són capaces de preparar 22.400 línies diàries, la qual cosa pot fer possible treballar amb més de 21.160 articles.

La instal·lació del camp fotovoltaic a la coberta de la central representa un pas més en el camí cap a l’excel·lència iniciat amb la inauguració al novembre de 2009 de la innovadora central logística, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de l’empresa i respondre a les expectatives previstes de creixement i desenvolupament de la cooperativa. A la millora de l’eficiència que ha aportat la nova central logística, cal sumar ara l’aposta de la cooperativa per l’energia solar.

Fundada l’any 1968, Abacus cooperativa compta amb més de 680.000 socis/sòcies de consum i 472 socis/sòcies de treball. És líder en la distribució de llibres, béns educatius, culturals i d’oci a Catalunya amb 35 establiments a Catalunya, València i Castelló. Abacus participa en projectes empresarials innovadors com a soci de referència, com la plataforma educativa Atria. Abacus cooperativa és membre fundador del Grup CLADE, el primer grup empresarial cooperatiu català.