Barcelona, – Més de dos-cents empresaris i representants d’institucions públiques i privades han assistit avui La Pedrera a la jornada que organitza anualment el Grup empresarial cooperatiu Clade.

El president del grup, Miquel Àngel Oliva, ha reiterat que “des de Clade es consideren pilars estratègics les persones, la innovació i la sostenibilitat, tal i com recull el pla del grup per als propers tres anys. El canvi a les empreses només es pot assolir des de les persones. Hem de ser capaços de potenciar i gestionar l’actitud innovadora a les nostres organitzacions”.

Durant la inauguració de la jornada, el conseller d’Indústria, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha afirmat que “Grup Clade és la punta de llança del cooperativisme a Catalunya i que ha de liderar la innovació pensant en l’usuari final dels productes i serveis, i també en la innovació al lloc de treball. Vostès poden liderar i estar al capdvant d’aquesta revolució”.

Per la seva banda, el president de l’agència basca d’innovació, Innobasque, Guillermo Ulacia, ha destacat duran la seva ponència que “cal que despertem del conformisme de les societats avançades perquè altres ja ho han fet i ho han fet bé. I és que han canviat el seu model mental”.

Durant la taula rodona posterior el director general de La Fageda, Josep Maria Corbinos, ha assegurat que “la innovació s’ha de basar en una cultura en què el compromís no sigui només del treballador cap a l’empresa, sinó també de l’empresa cap al treballador“.

Per la seva banda, el director general de Mondragon Assembly, Luis Mari Imaz, ha destacat que “la innovació des de les persones passa per potenciar un alt grau de polivalència que permet un grau d’aportació molt superior respecte empreses jerarquitzades i estructurades”.

Xavier Verdaguer, creador d’Innovalley, ha intervingut des de Sillicon Valley a Califòrnia ha assegurat que “cal potenciar la cultura innovadora des de l’escola per potenciar l’emprenedoria, així com potenciar la intraemprenodoria dins les organitzacions”.

La jornada s’ha tancat amb un diàleg sobre innovació, actitud i empresa a càrrec del catedràtic d’Economia Financera, Oriol Amat, i l’assessor al Centre d’Innovació d’EADA, Josep Maria Ferrer Arpí. Tots dos han glossat els motius que porten a l’èxit o al fracàs les empreses.

Amat ha destacat que “a la nostra cultura nos ens falta innovació, sinó el pas previ per a la innovació: tenir vocació d’emprenedoria per crear empreses”.

Per la seva banda, Ferrer Arpí ha afirmat que “l’èxit és el principal enemic de la innovació perquè una empresa exitosa pot tornar-se reactiva als canvis. Cal canviar les coses quan funcionen”.

La jornada ha estat clausurada pel president de la cambra de comerç de Barcelona, Miquel Valls, que ha afirmat que “Clade és el referent a Catalunya com a model d’empresa basat en les persones que sap convertir la responsabilitat social en riquesa”.

El president del grup Clade, Miquel Àngel Oliva, ha tancat la jornada afirmant que “el dia que deixem de somniar, les nostres empreses deixaran de tenir sentit”.

Les emissions associades al desenvolupament de la Jornada  s’han compensat a través d’e)mission.
La petjada de carboni de l’esdeveniment ha estat de 2,53 t CO2eq.

La compensació de la petjada de carboni s’ha realitzat amb l’adquisició de 2,53 crèdits d’alta qualitat de projectes de reducció d’emissions de la cartera de projectes d’e)mission.

Més imatges

 

Arxius associats:

2010119_notapremsa [ 107,83 kb ]
Compensació e)mission [ 277,50 kb ]