Barcelona. El Grup Empresarial Cooperatiu Clade,  centrarà la seva acció els propers tres anys en les persones, la innovació i la sostenibilitat. Així es desprèn de la visió del seu pla estratègic 2011-2013 aprovat a finals d’octubre: “Serem un referent empresarial pel nostre model participatiu centrat en les persones, operant de forma eficient, sota criteris d’innovació i sostenibilitat, i creador de valor i ocupació de qualitat”.

El director general de Clade, Xavier López, afirma que “en el context actual, per competir amb èxit a llarg termini cal avançar, més que mai, cap a models organitzatius que fomentin la participació, la implicació i el compromís de les persones. Les organitzacions han d’apostar per una cultura oberta al canvi i a l’entorn i ser capaces de transformar les idees en resultats tangibles. I, per suposat, han d’incorporar criteris econòmics, socials i ambientals. Aquests són els nostres grans reptes per als propers anys“.

El grup acompanyarà durant els propers tres anys les empreses que en formen part, en el procés del disseny i implementació dels programes i plans d’acció que permetin assolir els objectius fixats al pla estratègic. Per assolir-ho, un dels objectius és aprofundir el coneixement de les millors pràctiques existents al món empresarial i cooperatiu.

El pla estratègic de Clade , realitzat per la consultora Deloitte, manté l’aposta pel creixement amb la incorporació de dues noves organitzacions cada any fins al 2013, així com l’estudi i desenvolupament de noves iniciatives empresarials des del grup. Igualment, preveu captar recursos de finançament per recolzar el creixement de les organitzacions que en formen part i el desenvolupament de nous projectes.

El pla també ha reorganitzat els òrgans de direcció del grup per adequar-los als nous reptes de futur. Així, a més del consell rector, format per tots els directors generals de les empreses sòcies, Clade s’ha dotat d’una comissió delegada formada per cinc persones. A més és crearà un consell assessor format per persones rellevants de reconeguda trajectòria representants del món acadèmic, econòmic, empresarial i cooperatiu.

Grup Clade és el primer grup empresarial cooperatiu de Catalunya. Constituït a finals del 2004, està format per Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Escola Sant Gervasi, Grup Qualitat, La Fageda, Suara Cooperativa, Telecsal, Fundació Blanquerna, Grup Cultura 03, lavola, IUCT i La Fundació Catalana de Cooperació. Clade va ocupar el 2009 més de 4000 persones i va assolir uns ingressos agregats de més de 310 milions d’euros.

 

Arxius associats:

Recull premsa Pla Estratègic 2011-13 [ 217,60 kb ]