La directora general de Suara, Serrat Camps, va ser la convidada, el dimarts 19 d’octubre, a l’Oracle, el programa de debat i tertúlia de Xavier Grasset a Catalunya Ràdio. Camps va ccompartir estudi amb tres dels tertulians habituals del programa: Bernat Gasulla, subdirector de El Periódico de Catalunya; Carme Colomina, periodista; i Antoni Traveria, periodista i director de la Casa Amèrica a Catalunya.

Serrat Camps va explicar què és i a què es dedica Suara, deixant clar que només una part dels seus serveis d’atenció a les persones s’associen al desplegament de la Llei de la Dependència, mentre que la gran part restant atenen altres col·lectius, amb necessitats específiques o no, com per exemple la infància. La directora general de Suara també va reconèiser que l’actual és un moment d’austeritat, que requereix a tothom fer grans esforços per aconseguir una gestió eficient dels recursos. “Aniria bé començar a parlar d’alguns temes que sempre s’intenten evitar, com per exemple el copagament, sigui directe o indirecte. Si volem més i més serveis, el que està clar és que els recursos han de sortir d’un lloc o altre”, ha dit.

Un dels temes a debat a la tertúlia de L’Oracle van ser els efectes socials de la crisi econòmica, i el dubte de si comencen o no a esvair-se. Serrat Camps va apuntar que Suara nota els efectes colaterals de l’increment de la pobresa a molts serveis: “la demanda d’accés a les escoles d’adults i als serveis d’inserció laboral ha crescut moltíssim darrerament”. També han incrementat les peticions d’atenció a sense sostre i, en canvi, es noten els problemes de pagament a serveis complementaris, “per la necessitat de retallar despeses que tenen moltes famílies”.

La tertúlia també va abordar la realitat del cooperativisme, com un model en auge arran de la crisi econòmica. La directora general de Suara ha afirmat que “potser el nostre és un model molt romàntic per gestionar una empresa, però sabem separar bé la gestió empresarial de la vessant social”. Segons Camps, a més, “cada vegada més gurus de l’economia i el món d’empresa aposten per valors com la participació i el tenir en compte a les persones per gestionar amb èxit un negoci”.

Serrat Camps va acabar la seva intervenció al programa fent una crida als polítics, en temps preelectoral: “hem de repensar el concepte de serveis públics, sobretot educatius i socials”.

Podeu escoltar la tertúlia