El conseller d’Educació, Ernest Maragall, va inaugurar el passat 16 de setembre la nova escola bressol Els Colobrers de Castellar del Vallès, gestionada per Suara Cooperativa, que es va posar en marxa amb l’inici del curs escolar. El conseller va estar acompanyat per l’alcalde del municipi, Ignasi Giménez, la directora del centre, Núria Barbero, i d’una extensa representació de Suara encapçalada per la seva directora general, Serrat Camps. A l’acte també hi van assistir altres representants municipals, així com els responsables tècnics del nou edifici.

Durant la inauguració tots els assistents van poder fer un recorregut per la nova escola bressol, on van poder descobrir els diferents espais i les seves característiques. El conseller Maragall també aturar-se a la sala de mestres, on va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament. L’acte el van culminar uns parlaments en el transcurs dels quals Maragall va animar l’equip dels Colobrers i Suara a tirar endavant aquest nou projecte, i va agrair a l’Ajuntament el fet d’impulsar equipaments com aquesta nova escola bressol.

A més d’assumir-ne la gestió, Suara s’ha responsabilitzat de la construcció d’aquest nou equipament. Les obres han anat a càrrec de Grup Qualitat, membre de Clade com Suara. Aquesta és la segona escola bressol, després de la de Manlleu, de la que Suara assumeix la construcció. El nou centre dóna assistència a un centenar d’infants que, en horari de matí, han assolit la plena ocupació.

L’escola bressol de Castellar del Vallès és una de les 7 noves escoles bressol que amb l’inici de curs gestionarà Suara. En total són 537 infants els quals es beneficien dels serveis d’aquests centres, que se sumen a les 1.395 places que la cooperativa de serveis d’atenció a les persones ja tenia el curs passat arreu del territori català. Aquestes xifres consoliden Suara com a l’empresa líder en gestió d’escoles bressol a Catalunya.

La resta d’escoles bressol que entren a formar part del paraigua de Suara són La Maduixa, de Santa Coloma de Gramenet, Mas Balmanya, de Sant Feliu de Guíxols, i els tres centres de Blanes: Ca la Guidó, Can Borrell i La Plantera. La llista la completa l’escola bressol rural de Sant Jaume de Llierca, a la Garrotxa, que atendrà tretze nens i nenes.