Cooperativa Plana de Vic ha engegat aquest setembre una campanya de divulgació a les escoles per fomentar els hàbits saludables en l’alimentació de la població infantil.

L’acció es porta a terme a les escoles de primària de les poblacions on Plana de Vic disposa d’establiments d’alimentació: Barcelona, Igualada, L’Ametlla del Vallès, Vic i Vilanova i la Geltrú. La dietista-nutricionista de Plana de Vic, que assesora la cooperativa en tots els temes d’alimentació, impartirà una activitat didàctica amb una durada d’1 hora amb l’objectiu d’ensenyar als nens i nenes d’entre 7 i 10 anys els criteris a tenir en compte per menjar sa i equilibrat.

L’activitat inclou una introducció teòrica sobre com es pot menjar de manera equilibrada i una part final amb un joc didàctic que els alumnes desenvolupen per grups per aplicar els coneixements adquirits.

La campanya de divulgació a les escoles s’emmarca dins la campanya “Menja bé, menja sa” que Plana de Vic va iniciar el passat mes de febrer i que inclou accions diverses com: la publicació mensual d’un menú equilibrat a totes les botigues Plana de Vic i la creació de l’Espai Salut al web de Plana de Vic www.planadevic.cat on es poden consultar i descarregar menús, receptes, articles sobre alimentació i nutrició i díptics divulgatius sobre els aliments que la cooperativa comercialitza.

Des de Cooperativa Plana de Vic, l’acció a les escoles s’entén com un pas natural dins els seu model de negoci que es basa en el control de totes les fases del procés productiu de l’alimentació, des de la formulació de pinsos, passant per la cria del bestiar i la comercialització als seus establiments. La comercialització d’aliments directes dels productors de la cooperativa permet assegurar, a banda d’uns preus justos per a productors i consumidors, un control de la qualitat del producte des de l’origen fins a la comercialització.